Braciole di Belvedere

Buonasera Cari Amici Olandesi

deze recept is benoemd naar Belvedere waar ik groot geworden ben, dat

ben ik nog steeds niet maar toen ik klein was. Men koopt bij de slager 6 flinter dunne kalfsvlees schnitzels

Zorg alvast dat je een basis tomaten saus hebt voorbereid, Hak grof de volgende: 4 tentjes knoflook,een bos peterselie,

een had vol rosijnen,een had vol pijnboompitjes, parmezaanse kaas, olijf olie, peper en zout.

Vul met het mengsel de kalf schnitzels, en rol ze dicht, Dicht schroeien in de pan, en op laatst

voeg het bij de tomaten saus en laat sudderen tot 10 minuten. [ LET OP HET BLIJFT KALF ]

BUON APPETITO

 

Rode Mul

Buongiorno Ragazzi!

De rode mul, dit is zo een lekkere vis, mits die super vers is! Vraag het bij een Morokkanse visboer.

je kun het eten ¬†bij cous cous, ¬†vis soep, gefrituurd, ¬†of met een mosterd saus. enz….

Deze recept is simpel voor iedereen, maak een kilo Mul voor 4 personen schoon, ook

de ingewanden en laat de kop, spoel  af met zout water, dep ze droog en wentel ze in bloem.

In een pan doe een klontje boter en een beetje olijf olie, bak ze goud bruin. peper&zout

Sprenkel wat citroen sap bij

E Buon Appetito

 

 

 

Gambas

Buongiorno

Dit is een lekkere gerecht en makkelijk te bereiden,

de ingredient heeft haast ieder in huis!

1 kilo Grote gamba’s, knoflook,peterselie, spaanse peper een goede olijf olie extra vergine come me.

peper&zout aceto balsamico. Bak de knoflook met de peper,en voeg de Gamberoni toe tot ze oranje zijn geworden,

voeg een paar druppels balsamico bij, en de peterselie, afmaken met zout en peper.

BUON APPETITO

 

Huiskamerdiner

Goede Morgen Beste Mensen.

Als je dag vers geplukt wilt eten, kom bij Luisa Parlato.

Wij zorgen voor een leuke sfeer en lekkere Zuid Italiaanse streek gerechten.

Wij hebben ook een mooie assortiment aan Italiaanse wijnen,

Zorg alleen dat je op tijd reserveert, omdat wij altijd vol zitten.

Het kan niet anders waar het altijd gezellig is.

A presto da

Luisa

Trattoria da Luisa

Salve Gente!!

Reserveer tijdelijk voor onze huiskamerdiner, ongedwongen,gezellig.

De menu’s kunt u zelf samenstellen, alles word op de dag zelf vers bereid.

Voor een afspraak kunt u maken via onze web-site

www.luisaparlato.nl

Buona Giornata

Rane al limone

Salve Gente,

Ja wat zijn dat Rane!! Nou dat zijn kikkerbillen, voor velen is dat een rare idee,

en voor sommige en delicatesse, ik heb een makkelijke recept voor jullie.

De kikkerbillen voor 1 uur in azijn, daarna goed deppen, in een kom bloem met peper en zout,

wentel de kikker erin, en bak ze voor 8 minuten goud bruin, Smelt wat boter en voeg knoflook toe  en een takje rosmarijn in een pan,

per een citroen en voeg peterselie bij. Giet het mengsel over de kikkerbillen en

BUON APPETITO

Limoncello

Buongiorno a tutti,

Vandaag heb ik 7 Siciliaanse citroenen schil in alcohol gezet, en moet 1 maand intrekken.

Met de rest van de citroenen heb ik een Lemon Curd gemaakt.

De sap van de citroenen heb ik een Granita gemaakt.

Zijn jullie benieuwd  naar  deze 3 recepten, mail me.

Buona giornata

La marmellata di pomodoro

Buona Domenica.

oggi vi propongo una ricetta al pomodoro!

1 kg tomaten,600 gr zuiker, een vanille stok,2 citroenen,die wij gebruiken met sap en schil.

In een vergiet was de tomaten,laat ze in 10 minuten wellen in kokend water, en pureer de tomaten in een extra pan.

Breng aan de kook met de vanille stok en zuiker laat het koken voor 10 minuten.

Dan rasp de citroen met het sap in het mengsel, een laat alles koken op zacht vuur circa ander half uur.

Laat het afkoelen en is klaar om in potjes te bewaren

Buon Appetito

 

La Passata di Pomodoro

Buongiorno A tutti,

hier ben ik weer na een tijd van stilte, oorzaak overwerkt!!

Ik was een week naar Siciliè naar mijn ouders, waar ik in de straten  van het dorp

deze foto naam, de passata di pomodoro maken, het rode kleur van de tomaten bellissimo.

Verder komen er weer nieuwe recepten!! Opgelet zoals ook de kooklessen en de huiskamerdiner,

wel ruim op tijd reserveren.

Saluti da Luisa

Buongiorno

CARI AMICI,

ik ben een tijd weg geweest om op adem te komen,

van de stres en de caos die Rotterdam geeft, maar vanaf volgende week

kunnen jullie weer van mij lekkere recepten genieten.

Ciao e a presto da

Luisa