Parmigiana di melanzane
Deze gerecht is wat bewerkelijker maar het resultaat is wel lekker.
Maak alvast een basis tomaten saus en leg appart, voor 4 personen snijd 3 aubergine flinter dun,
maak een beslag zoals die van de pannenkoeken maar iets dikker, wentel de aubergine er in
en bak ze goud bruin. In een schaal leg op de boden een laag tomaten saus, leg de aubergine naast elkaar
en kruimel 2 bollen mozzarella kaas en parmezaanse kaas bij, leg nog een laag aubergine vellen,
en maak af met de tomaten saus. Bak in de oven op 200 graden voor 20 minuten.
Saltimbocca
Letterlijk vertaald betekend Saltimbocca spring in mijn mond!! [ GRAPPIG ]
Bij je slager haal voor 4 personen moet je rekenen 3 per persoon kalf schnitzels,
hoe dunner hoe beter, de plakken moeten niet dik zijn, als de slager ook parma ham heeft
koop je 200 gr. en bij de groente boer verse salie bladjes.
Leg op de schnitzels een plak parma ham en een bladje salie zet het vast met een prikker.
Smelt in een koekepan boter en bak om en om de saltimbocca geen zout wel peper
sprenkel een beetje witte wijn en
Pesce alla pizzaiola
Voor deze recept koop bij een goede visboer 1 kilo victoriabaars of kabeljauw als maar een wit vis is.
In een pan olio di oliva met deze ingrediënten: Gebruik voor de hoeveelheden een kop
zwarte olijven,kappertjes,ansjovis,spaanse peper,peterselie of naar smaak basilicum.
Laat het aan de kook brengen en blus af met een glas witte wijn, voeg 4 verse tomaten gesneden in blokjes
en laat alles voor 20 minuten koken. In een schaal leg op de bodem een beetje van de saus en leg de vis er in.
Bedek de boven kant met de laatste saus en bak alles in de oven op 180 graden voor 20 minuten.
Spaghetti aglio Olio e Peperoncino
Deze recept is heel makkelijk vlug te bereiden en lekker.
Pel 2 bollen knoflook en hak ze grof, in een pan voeg een goede olio di oliva extra vergine
Fruit het tot ze verkleuren met wat spaanse peper voor de liefhebber die het meer pittig willen wat EXTRA.
Voeg een tomaat klein gesneden en een paar blaadjes basilicum, laat het sudderen 10 minuten.
Wanneer de spaghetti gekookt zijn de saus samen husselen en met parmezaanse kaas
afmaken.
Zuppa di zucchini
Voor deze soep neem een kilo verse courgette gesneden in blokjes.
Fruit een ui met 4 tenen knoflook, voeg de courgetten toe en laat het mee fruiten
blus af met een glas witte wijn,  voeg een bouquet garni  van rosmarijn,salie,basilicum, tijm bij.
Op laatst 2 liter water met 4 blokjes buillon toevoegen en laat alles voor 15 minuten koken.
Met een blender alles pureren en op serveren.
Pizza
Buongiorno a tutti,
pizza maken is het makkelijkst wat er is, koop bij de turkse winkel verse gist,
1 kilo bloem, een snufje zout,300 ml lauw water, kneed alles, en bewaar het deeg in een plastik kom
laat circa rijzen voor 1 uur. Met een deegroller het deeg goed rollen tot de lucht  belletjes uit zijn.
Nu kan je de pizza gaan vullen naar smaak en wens.
Ossobuco alla Milanese
Deze recept is wel bewerkelijk maar wel lekker te doen.
Koop bij de slager 4 mooie kalf schenkel, wentel die in bloem en bak ze om en om
en leg op een bord, Hak 2 stukken selderij fijn, met 3 wortels, en een ui, laat het sudderen 10 minuten
en blus af met een glas witte wijn, Leg de schenkel in de pan met wat laurier blaadjes, en 2 blikken tomaten.
Laat het sudderen voor circa 1:oo uur, je kan erbij rijst of polenta eten.
Confettura di pomodori
Salve Gente,
nu dat de herfst voor de deur is, ben ik bezig met jam’s te maken
hier eentje die ik vandaag heb gemaakt, tomaten jam.
Neem een kilo rijpe tomaten was ze en laat voor 10 minuten even koken.
Zeef de tomaten zonder het vel, doe de passata di pomodoro in een pan en
voeg een vanille stok met 600 gram zuiker, en een citroen sap, laat dit
alles koken voor 1:30 uur op zacht vuur. Laten afkoelen en dan in een week pot doen,
smaakt heerlijk bij kazen.
La cotoletta
Buongiorno e Salve a tutti!
ik ben gek op deze gerecht je kan het met een kalf schnitzel maken of een karbonade.
Kruid de paneermeel met verse kruiden zoals: peterselie,salie,of rosmarijn, knoflook, peper en zout.
Kluts een ei en wentel de schnitzels in, paneer ze en bak tot ze mooi goud worden.
Hetzelfde ook voor de carbonade. Naar wens bij elke bijgerecht.
recente reacties