Parmigiana di melanzane

Deze gerecht is wat bewerkelijker maar het resultaat is wel lekker.

Maak alvast een basis tomaten saus en leg appart, voor 4 personen snijd 3 aubergine flinter dun,

maak een beslag zoals die van de pannenkoeken maar iets dikker, wentel de aubergine er in

en bak ze goud bruin. In een schaal leg op de boden een laag tomaten saus, leg de aubergine naast elkaar

en kruimel 2 bollen mozzarella kaas en parmezaanse kaas bij, leg nog een laag aubergine vellen,

en maak af met de tomaten saus. Bak in de oven op 200 graden voor 20 minuten.

Buon Appetito

Saltimbocca

Letterlijk vertaald betekend Saltimbocca spring in mijn mond!! [ GRAPPIG ]

Bij je slager haal voor 4 personen moet je rekenen 3 per persoon kalf schnitzels,

hoe dunner hoe beter, de plakken moeten niet dik zijn, als de slager ook parma ham heeft

koop je 200 gr. en bij de groente boer verse salie bladjes.

Leg op de schnitzels een plak parma ham en een bladje salie zet het vast met een prikker.

Smelt in een koekepan boter en bak om en om de saltimbocca geen zout wel peper

sprenkel een beetje witte wijn en

BUON APPETITO

Pesce alla pizzaiola

Voor deze recept koop bij een goede visboer 1 kilo victoriabaars of kabeljauw als maar een wit vis is.

In een pan olio di oliva met deze ingrediënten: Gebruik voor de hoeveelheden een kop

zwarte olijven,kappertjes,ansjovis,spaanse peper,peterselie of naar smaak basilicum.

Laat het aan de kook brengen en blus af met een glas witte wijn, voeg 4 verse tomaten gesneden in blokjes

en laat alles voor 20 minuten koken. In een schaal leg op de bodem een beetje van de saus en leg de vis er in.

Bedek de boven kant met de laatste saus en bak alles in de oven op 180 graden voor 20 minuten.

Buon Appetito

Spaghetti aglio Olio e Peperoncino

Deze recept is heel makkelijk vlug te bereiden en lekker.

Pel 2 bollen knoflook en hak ze grof, in een pan voeg een goede olio di oliva extra vergine

Fruit het tot ze verkleuren met wat spaanse peper voor de liefhebber die het meer pittig willen wat EXTRA.

Voeg een tomaat klein gesneden en een paar blaadjes basilicum, laat het sudderen 10 minuten.

Wanneer de spaghetti gekookt zijn de saus samen husselen en met parmezaanse kaas

afmaken.

BUON APPETITO

Zuppa di zucchini

Voor deze soep neem een kilo verse courgette gesneden in blokjes.

Fruit een ui met 4 tenen knoflook, voeg de courgetten toe en laat het mee fruiten

blus af met een glas witte wijn,  voeg een bouquet garni  van rosmarijn,salie,basilicum, tijm bij.

Op laatst 2 liter water met 4 blokjes buillon toevoegen en laat alles voor 15 minuten koken.

Met een blender alles pureren en op serveren.

Buon Appetito

 

Pizza

Buongiorno a tutti,

pizza maken is het makkelijkst wat er is, koop bij de turkse winkel verse gist,

1 kilo bloem, een snufje zout,300 ml lauw water, kneed alles, en bewaar het deeg in een plastik kom

laat circa rijzen voor 1 uur. Met een deegroller het deeg goed rollen tot de lucht  belletjes uit zijn.

Nu kan je de pizza gaan vullen naar smaak en wens.

Buon Appetito e a presto

Huiskamerdiner

Geachte Klanten,

Onze huiskamer diner zijn erg in trek, ik dank aan alle

Gasten die goede recensies over ons bedrijf hebben door gegeven!!

Binnen kort beginnen wij ook Italiaanse producten te verkopen, zoals

tomaten saus, pasta’s,olijf olie, en andere lekkere dingen.

Cordiali Saluti,

Luisa

Ossobuco alla Milanese

Deze recept is wel bewerkelijk maar wel lekker te doen.

Koop bij de slager 4 mooie kalf schenkel, wentel die in bloem en bak ze om en om

en leg op een bord, Hak 2 stukken selderij fijn, met 3 wortels, en een ui, laat het sudderen 10 minuten

en blus af met een glas witte wijn, Leg de schenkel in de pan met wat laurier blaadjes, en 2 blikken tomaten.

Laat het sudderen voor circa 1:oo uur, je kan erbij rijst of polenta eten.

Buon Appetito

Confettura di pomodori

Salve Gente,

nu dat de herfst voor de deur is, ben ik bezig met jam’s te maken

hier eentje die ik vandaag heb gemaakt, tomaten jam.

Neem een kilo rijpe tomaten was ze en laat voor 10 minuten even koken.

Zeef de tomaten zonder het vel, doe de passata di pomodoro in een pan en

voeg een vanille stok met 600 gram zuiker, en een citroen sap, laat dit

alles koken voor 1:30 uur op zacht vuur. Laten afkoelen en dan in een week pot doen,

smaakt heerlijk bij kazen.

Buon Appetito

La cotoletta

Buongiorno e Salve a tutti!

ik ben gek op deze gerecht je kan het met een kalf schnitzel maken of een karbonade.

Kruid de paneermeel met verse kruiden zoals: peterselie,salie,of rosmarijn, knoflook, peper en zout.

Kluts een ei en wentel de schnitzels in, paneer ze en bak tot ze mooi goud worden.

Hetzelfde ook voor de carbonade. Naar wens bij elke bijgerecht.

Buon Appetito