Linguine con gli Scampi

Buongiorno  Amici, vandaag een recept die makkelijk te bereiden is. Voor de genen die niet weten wat Linguine zijn dat is een soort spaghetti die plat is.

voor 4 personen 3 a 4 scampi p.p.

3 tenen knoflook, olijf olie, een San Marzano tomaat, peterselie,basilico, 1 glas witte wijn en wie naar smaak peperoncino wil bij doen dat mag ook.

Ik persoonlijk vind dat altijd lekker en gezond, om aan deze recept te beginnen zet alvast een pan met ruim water een zout op,

in een goede olijf olie fruit de knoflook met het spaanse peper,voeg de scampi bij een sprenkel de peterselie en basilicum toe, blus af met het witte wijn.

OF anders  een halve citroen, intussen zijn de linguine gaar, af gieten  en je kan de scampi saus bij voegen aan de pasta. { bij elkaar pasta en saus} waroom!

ik moet aan een goede vriend denken hij is gek op pasta en om mij te verassen heeft een keer voor me gekookt spaghetti alle vongole, alleen hij had de saus en de pasta appart

op tafel gezet. In Italië worden alle sausen die met pasta bereid worden altijd samen gemengd. BUON APPETITO